Bakaliaros – græsk torsk i gryde

141
Bakaliaro - græsk torsk i gryde

Denne opskrift på Bakaliaros er så let og lækker, at du ikke kommer til at føle dig overmæt bagefter. Her får du græsk mad, når det er sundest.

Mange grækere spiser faktisk bakaliaros (Μπακαλιάρος) på bestemte fastedage, hvor de hverken må få kød eller andre animalske produkter.

Ingredienser

Cirka 3-4 portioner

  • 500 gram torsk (frossen) – svarer til 4 stykker
  • 3 porrer
  • 1 kilo kartofler
  • En hel stilk selleri
  • 3 forårsløg
  • Saften fra 2 citroner
  • 1,25 dl olivenolie
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • Peber efter smag

Sådan gør du

Forberedelsestid: 25 minutter
Tilberedningstid: 1 time

  1. Skyl porrer, selleri og forårsløg godt. Hak alle tre ingredienser i små stykker. Porrer skal du først skære over på langs, før du skærer dem i stykker (brug også den grønne del fra en af porrerne, og kun den hvide del fra de andre to).
  2. Bland alle grøntsagerne sammen i en skål.
  3. Skræl kartoflerne og skær dem i flade stykker.
  4. Pres de to citroner.
  5. Nu tager du en stor gryde, hvor du putter ingredienserne ned i lag for lag. Først placerer du 1/3 af grøntsagerne i bunden af ​​gryden, efterfulgt af 1/3 af kartoflerne og to stykker torsk. (Skyl torsken med koldt vand først).
  6. Strøg noget salt på bundlaget (drys salt jævnt på hvert lag, så du bruger to teskefulde i alt).
  7. Gentag med et andet lag grønt, kartofler og torsk og et drys salt. Til sidst placerer du de resterende grøntsager og kartofler på toppen af ​​det hele.
  8. Tilsæt olie, citron, resten af ​​saltet, peber og vand på bunken. Ingen omrøring, bare hæld ingredienserne oven i.
  9. Stil gryden på kogepladen og start med at sætte temperaturen på høj varme (7 ud af 9).
  10. Når du ser det koge, og grøntsagerne har frigivet en anstændig mængde vand (efter ca. 15 minutter), tager du gryden af ​​varmen og holder den med dine hænder. Bevæg forsigtigt gryden i en cirkulær bevægelse med hænderne for at røre og flytte vandet rundt.
  11. Sæt gryden tilbage på pladen, sæt temperaturen ned og kog den på medium varme (5 ud af 9) i yderligere 45 minutter. Sørg for at ryste gryden lidt fra tid til anden.
  12. På din egen tallerken kan du tilføje mere salt eller citron, hvis det er nødvendigt eller for at forbedre smagen.

Nydes med en græsk salat efter eget valg.

Ingredienserne til Bakaliaros

Porrerne skæres på langs

Grøntsagerne skylles grundigt

Kartoflerne skæres i flade skiver

Lag af grønt, kartofler og torsk i gryden

En græsk gryderet med fisk

Bakaliaros – græsk torsk i gryde

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here