De smukke strande på Kalymnos

1136
De bedste strande på Kalymnos

Masouri Strand (Μασούρι)

Masouri strand er en af de bedste på øen, og det er nok også den mest populære. Her finder du flere barer, caféer og restauranter langs stranden, og de største hoteller ligger også i Masouri-området.

Det er en sandstrand med masser af solsenge, som du kan leje, mens du bruger din tid på stranden. Priserne er omkring 7 Euro for to solsenge med en parasol til. Der findes tjenere, som går frem og tilbage langs vandkanten for at tilbyde strandgængerne noget at drikke eller en snack, og de bringer tingene direkte hen til dig. Det gør det ikke svært at slappe af og blive doven.

Masouri strand på Kalymnos

Fra stranden har du den smukke udsigt over øen Telendos, som ligger lige overfor Masouri. Vandet er roligt, og store bølger forekommer næsten aldrig. Når du går i vandet for at tage dig en svømmetur, er der først nogle småsten på sandet, men så snart du passerer dem, er der intet andet end sand og dejligt vand.

Denne strand er familieorienteret og perfekt til par og unge.

Vlihadia Strand (Βλυχάδια)

Vlihadia ligger på den sydlige del af øen, og det tager lidt kørsel at komme til (hvis du altså bor langt væk fra det pågældende område). Stranden består af to dele; den ene strand er med småsten i stedet for sand, og på den anden side af vejen finder du en sandstrand – beliggende lige foran den velsmagende restaurant Sponge Diver (Σφουγγαράς). Vandet er forbløffende – så roligt som det kan være, fordi vandet er omgivet af bjerge, der aflukker området og skaber en lille bugt.

Vlihadia strand på Kalymnos

Området i sig selv er fredeligt, og er også blevet forbedret i de sidste par år. Der er mange restauranter og cafeer spredt rundt, hvilket er perfekt, hvis du er i humør til en iskaffe (frappé), skaldyr fra den traditionelle græske taverna eller en kold isvaffel.

Vlihadia er perfekt til par, familier og alt imellem. Husk dog at passe på solen: det er ganske varmt, men hvis du ankommer tidligt, bør du være i stand til at sikre en plads i skyggen under et af træerne. På den sandede del af stranden vil du også finde liggestole, du kan benytte dig af gratis.

Gefyra Strand (Γέφυρα)

Gefyra oversættes bogstaveligt til ‘bro’ på græsk, og denne strand er overraskende nok placeret under, ja, en lille bro. Det er en meget lille strand med små og mellemstore sten og en endnu mindre restaurant / café. Vi må dog sige, at du ikke skal dømme denne strand på sin størrelse, fordi den slår et stort slag.

Gefyra Strand på Kalymnos

Vandet er krystalklart. Strandens beliggenhed er omgivet af to bjerge på begge sider, så vandet er helt roligt (det eneste er, at beliggenheden er nær havnen, og fra tid til anden kommer der bølger fra de passerende både, men de varer kun i et par minutter).

Der er et par solsenge og nogle træer, der kan hjælpe med at give skygge, hvis du ikke er til den intense varme, som Kalymnos kan frembringe i sommermånederne. Den lille restaurant er også en perle efter vores mening. Den er familiedrevet, og de har lækre og ydmyge tilbud. Denne strand er fantastisk til par, familier og især børn.

Når du kører til Gefyra, bemærker du straks det glimtende hav nedenunder, som gør, at du får lyst til at hoppe i så hurtigt som muligt.

Kantouni Strand (Καντούνι)

Kantouni Beach er en lang sandstrand beliggende på den sydvestlige side af øen. Dette sted er perfekt til dem, der elsker bølger, da Kantouni er kendt for normalt at have et vildt hav. Fra tid til anden er havet dog helt roligt, hvilket giver en fantastisk strandoplevelse (perfekt til de unge i dette tilfælde). Der er et par kendte barer og caféer langs stranden såsom Domus, der serverer drinks, kaffe, sandwich, og som bliver til en cool bar / natklub om natten.

Kantouni strand på Kalymnos

Kantouni er også udstyret med det stadigt klassiske Kantouni Beach Hotel, som har en lille menu, bar, swimmingpool åben for offentligheden og en masse af liggestole. Der er også Greek Night hver fredag aften, som byder på levende, traditionel græsk musik og nedsatte priser på mad og drikke. Det er en rigtig god oplevelse, og et must hvis du vil have en hyggelig aften.

Den eneste ulempe ved stranden er faktisk bølgerne. Bølgerne bringer tang og forurening med sig (desværre) fra det sydlige Ægæiske Hav, og det fører desværre til en snavset strand fra tid til anden. Denne strand er et paradis, når dette ikke sker, og vi forsikrer jer om, at det altså ikke er hele tiden. 🙂 Tag et smut forbi Kantouni og se selv.

Palionisos Strand (Παλιόνησος)

Hvis du er til en lille køretur, så tag til denne strand med fantastisk vand, som vil efterlade et indtryk på dig.

Palionisos plejede at være en strand, der kun var tilgængelig med båd, indtil en ny vej blev bygget lige efter Skalia, hvilket gør det nemt for alle at besøge dette mini-paradis. Vejen zig-zagger op ad bjerget i ca. 5 minutter, og derefter kan du rejse ned ad en naturskøn rute hele vejen til stranden.

Stranden ligger i den nordlige del af øen lige imellem to bjerge. Vandet er noget af det klareste, du finder på Kalymnos. Farven på vandet er betagende og meget anderledes end de andre strande på Kalymnos. Stranden består af småsten og har et par træer til skygge.

Palionisos Strand på Kalymnos

De har for nylig gjort dette til et mere “hipt” sted med tilføjelse af liggestole til leje, græske tavernaer og endda et græsk flag, der er egnet til et indlæg på alles Instagram-profil.

Stranden har tendens til at tiltrække mange besøgende hele sommeren, især i weekenderne. Hvis du er på denne del af øen, så tag et smut forbi Palionisos for en fantastisk strandoplevelse.

Kambi (den private strand)

Kambi er en af ​​de få ægte “private” strande tilbage på Kalymnos. Det kræver en båd at komme til, medmindre du er frygtløs og tør vandre i det ujævne terræn til fods.

Stranden ligger på østsiden af ​​øen og er hovedsagelig tilgængelig via den lille havn Rina i Vathy. Denne lille havn er pæn og ydmyg på alle måder, og du finder fine, små både i havnen. Havnen har også en håndfuld små restauranter og caféer, som er dem, du skal i kontakt med, hvis du gerne vil en tur over til en af ​​de private strande.

Personerne på caféerne og restauranterne vil give dig information om, hvordan man får adgang til strandene, og endnu vigtigere, hvem der kan tage dig derhen og hvornår. Vi anbefaler stærkt, at du ankommer tidligt til havnen og spørger rundt. Den ene restaurant længst til venstre for havnen, så snart du ankommer, er nok dit bedste bud. Spørg der, og til gengæld vil ejeren blot bede dig om at spise på sin restaurant, når du vender tilbage.

Arrangementet er simpelt: du vælger en tid, og ejeren vil sætte dig af og derefter hente dig igen. Stranden er kun 10 minutter eller mindre væk med båd.

Kambi - den private strand på Kalymnos

Du troede måske, Palionisos var utrolig (det er den også, men her er bedre), men bare vent til du ser vandet her. Betagende, krystalklart, blåt hav. Det ligner næsten glas (eller som grækerne siger, Γυαλί). Stranden er lavet af småsten, og der er nogle få træer. Det er næsten helt uberørt. Det er så naturlig en strand, som du ikke møder andre steder på øen.

Vi har næsten glemt noget: Dette er en af ​​de oplevelser, hvor du skal medbringe alt selv. Dette inkluderer toiletpapir, mad, vand, håndklæder og parasol, eller andet du tror, ​​du skal bruge i en periode på mellem 3 og 6 timer (eller hvor længe du bliver).

På grund af den stigende interesse for disse private strande er der daglige ture med både, som sejler en horde af turister ind til stranden næsten hver dag. Disse både lægger til ved stranden, griller en håndfuld souvlakia, spiller høj musik og forlader derefter Kambi.

Dette varer kun en time eller to, og derefter sejler de væk igen. De ankommer normalt omkring klokken to om eftermiddagen, så hvis du planlægger din tur rundt om dette tidspunkt, bør du have stranden for dig selv. Hvis andre ser, at stranden er “optaget”, vil de normalt sejle videre til den næste, men man ved aldrig.

Ikke desto mindre er det et absolut must, hvis du vil have en uforglemmelig strandoplevelse i Grækenland.

Her er et kort med et billede af de ovennævnte strande
Kort over strandene på Kalymnos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here