Spisesteder i Barcelona

930
Spisesteder i Barcelona

Taqueria Canta Y No Llores – tacos på nyåbnet restaurant.

Taqueria Canta Y No Llores var en helt ny taco-restaurant, som var åbnet for en måned siden. Stedet lå på vejen tilbage til hotellet, og vi tjekkede derfor deres menu ud, da vores vej alligevel krydsede restauranten. Alt stod på spansk, og vi forstod som det eneste, at det var en mexicansk restaurant, der solgte tacos.

At dømme efter den indbydende og moderne facade fik vi lyst til at gå indenfor. Her blev vi mødt af en rigtig sød tjener, som gav sig tid til at gennemgå menukortet og forklare hver eneste af retterne på engelsk. Det lød lækkert, så vi tog plads ved vinduet og fik kort efter bestilt.

Vi valgte at dele maden, så vi kunne smage lidt af hvert. Valget faldt på en taco med kylling, ost og tomater, to med svinekød og så en utrolig lækker version, som vi endte med at bestille flere af bagefter. Det var deres “El pirata”, som var en mel-tortilla med mørt svinekød marineret i en lækker sauce, hvorefter kødet var blevet langsomt grillet og skåret i tynde skiver. Den tortilla kan virkelig anbefales!

Mexikanske wrestling masker på taco-restaurantRestauranten var moderne med et interessant tema i deres indretning. Der hang nemlig wrestling-masker og wrestler-figurer på vægge og hylder. En wrestling-maske bruges til tider af professionelle wrestlere som en del af deres rolle i ringen.

Wrestling-masker har været brugt helt tilbage fra år 1915, og de bruges stadig meget i dag, især i Lucha Libre i Mexico. Maskerne har stor betydning for mexicanere, og temaet var derfor lige i øjet til en nyåbnet mexicansk restaurant.

Helt klart anbefalelsesværdigt – både maden, servicen og atmosfæren!

Link til Taqueria Canta Y No Llores’ hjemmeside

Citizen Café – en himmelsk brunch.

Pandekager til brunch på Citizen Café i Barcelona

Stedet så travlt ud, og der var allerede begyndt at danne sig en kø uden for caféen. Vi ventede som nummer to, men allerede efter nogle minutter var der plads til os.

Caféen havde en hip atmosfære, og der duftede indbydende af kaffe og søde sager. Belysningen var dæmpet og hyggelig, og på trods af de mange mennesker var akustikken god, så man kunne føre en normal samtale. Her var alle aldre og nationaliteter.

George og jeg fik plads bagerst ved et stort fællesbord, hvor også andre gæster sad omkring. Vores tjener hjalp os af med kufferterne, som blev stillet ind i et privat rum.

Jeg bestilte en acai bowl pyntet med bananer, friske bær, tørret kokos og hjemmelavet granola. Både smag og udseende var helt i top. Den var virkelig lækker med en sød og frisk smag.

Til deling fik vi røræg med laks og frisk spinat, toastbrød, ovnbagte kartofler og stegte champignoner med avocado ved siden af. Det hele smagte fantastisk.

“Det var seriøst de bedste pandekager, vi begge nogensinde havde smagt”

Som afrunding bestilte vi deres famøse søde pandekager toppet med creme fraiche, friske bær, stykker af banan og pandekagesirup ved siden af. Det var seriøst de bedste pandekager, vi begge nogensinde havde smagt. Måltidet var en fryd for øjet og ganen.

Foruden den fantastiske mad bød Citizen Café også på uimodståelig kaffe. Vi fik en caffe latte hver med et tykt lag af mælkeskum – lige til at spise. Kaffen havde en lækker, mild smag, og den var bedre end de flest caffe latte, vi har fået på andre caféer.

Den eneste negative ting ved stedet var varmen. I og med vi sad bagerst i lokalet, var der ret varmt, men det var blot på grund af de pladser, vi havde fået tildelt. Ellers havde jeg ikke noget at sætte en finger på, for stedet var det hele værd!

Link til Citizen Café’s Facebook-side

La Fonda del Port Olimpic – tunbøffer og hvidvin

Tunsalat og tunbøffer på La Fonda del Port Olimpic i Barcelona

Fyren ved indgangen til restauranten var ivrig efter at invitere os ind at spise. Vi var allerede interesserede, da vi havde slået dem op på Google før vores ankomst, og da vi kunne lide, hvad vi så, gik vi ind.

Vi blev sat indenfor i et virkelig hyggelig og privat hjørne. Restauranten var meget travlt – der rendte folk ind og ud af stedet hele tiden. Vi kunne se, at der var mange lokale ude at spise, så vi regnede med, at maden måtte være god! Mange lokale vidner ofte om god, autentisk mad.

Tjeneren var en smule uhøflig i starten. Intet hej, ingen introduktion (senere hen fandt vi ud af, at det generelt er stilen i Barcelona). Han bragte os nogle lækre brød med to saftige, modne tomater ved siden af. Brødet og tomaterne var en god kombination sammen med olivenolie og salt, der allerede stod på bordet.

Jeg bestilte en tunsalat, og George fik en tunbøf med pimento-peberfrugter og hvidløg.
Salaten var frisk og kæmpestor. Den bestod af tun, majs, gulerødder, sorte oliven, tomater og et hårdkogt æg med lidt balsamico-dressing ovenpå. Den smagte virkelig godt.

Tunsteak / tunbøffer på restaurant i BarcelonaTunbøfferne var lækre, og portionen var rigelige stor. To fileter stegt til perfektion og smurt ind i kogte hvidløg og skiver af pimento-peberfrugter. Der var også en lille ratatouille ved siden af samt en varm, bagt kartoffel. Et glas af husets hvidvin supplerede retten godt.

Vi labbde begge to tun-retterne i os med et smil, for vi var godt sultne, og maden smagte utroligt lækkert. Hen mod slutningen af vores oplevelse, lyste vores tjener lige så stille op, gav os et smil og kaldte George “amigo”.

Han stillede en tallerken med små stykker af hjemmebagt kage på bordet, som var dessert på husets regning. Det var en form for mandelkage med appelsinsmag, og vi var ret enige om, at den var fænomenal.

Regningen kom, og på trods af at vi havde bestilt både tunbøffer og vin, så var beløbet langt under priserne i København. Alt i alt var det en rigtig god oplevelse!

Link til La Fonda Del Port Olimpic’s hjemmeside

Ziryab Fusion Tapas Bar – tapas med et twist

Dip og pita brød på tapas bar Ziryab Fusion Tapas Bar i Barcelona

De fleste forbinder sikkert spansk mad med tapas, og derfor var det ingen undtagelse for os at afprøve de spanske, små retter.

Vi brugte meget Google og TripAdvisor til at finde frem til gode spisesteder, men af en eller anden grund kunne vi ikke helt finde “den perfekte” tapasrestaurant. I stedet fandt vi en moderne version af tapas med et twist af det tyrkiske køkken. Restauranten hed Ziryab Fusion Tapas Bar og lå tæt på vores hotel.

En af deres populære og klassiske retter var deres udvalg af dip. Man kunne vælge en, tre eller seks forskellige dips, hvortil man fik små middelhavs-pitabrød og stykker af agurk og gulerod til at dyppe i.

Vi valgte tre dips – en humus lavet af kikærter med sorte oliven og sort trøffel-olivenolie i, sød kartoffel med ingefær og parmesan samt en stærk dip bestående af rød peber med valnødder. Vi syntes begge to, at forretten smagte godt, selvom nogle af smagsindtrykkene var lidt anderledes end det, vi var vant til.

Efter forretten fik vi marineret kylling på spyd og bacon-indsvøbte dadler (min helt store tapas-favorit). Til maden fik vi husets rødvin, som var rigtig fin.

Alt i alt var maden virkelig lækker, men smagen kunne godt virke en smule speciel, da de brugte krydderier, som jeg ikke er så vant til. Stedet var dog super hyggeligt, og servicen var upåklagelig, så det er helt sikkert en tapasbar, vi vil anbefale, hvis man er i nærheden.

Link til Ziryab’s hjemmeside

Black Remedy – formidabel frokost

Black Remedy café i Barcelona

Ikke langt fra vores hotel lå kaffebaren / caféen med det hippe navn Black Remedy. Det var helt spontant, at vi valgte at tage forbi og spise frokost en af dagene, men det var bestemt en god beslutning.

Først og fremmest summede stedet af liv, og vi fik lige nøjagtigt en plads, da der var en gruppe venner, der gik og efterlod bordet til os.

Caféen var hip med en moderne indretning og en lige så cool tjener bag skranken. Der var et væld af lækre kager i montren ved siden af kassen, og menukortet bød på både slow-cooked kød i sandwich eller som burger, friskpresset juice, kaffe, kage og overdådige salater.

Jeg havde lynhurtigt besluttet mig for at prøve deres Sweet Mango salat bestående af mango, rucola, avocado, nødder, balsamico og parmesan, men desværre havde køkkenet ikke flere mangoer tilbage, og jeg blev nødt til at vælge noget andet. (Hvis nogen kommer forbi Black Remedy i Barcelona, så lov mig at smage mangosalaten for mig!).

Sandwich med pulled pork på Black Remedy i BarcelonaValget faldt i stedet på en af deres Slowly Smoked Sandwiches med det søde navn “Pampered Chick”. Det var en sandwich med slow-cooked kylling, barbeque-sauce og snittet hvidkål. Den var dødlækker! George valgte en pulled pork sandwich, men han kunne vist bedst lide min 😉

Som en lille forret fik jeg mig en frisk koldpresset juice kaldet Detox Green med avocado, selleri, ananas, æble og pære. Den var intet mindre end fantastisk!

Efter vores tilfredsstillende måltid var vi i humør til noget sødt, så vi valgte at dele et stykke kage. Vi bestilte et stykke citrontærte og en caffe latte til os hver. Det var en hård kamp hen mod slutningen, da vi var blevet godt mætte, men hver en bid af kagen og tår af kaffen skulle ned, for det smagte alt for godt til at lade noget gå til spilde.

Godt mætte sagde vi farvel til caféen og bevægede os videre på vores færd rundt i Barcelonas gader. Black Remedy havde været en udsøgt fornøjelse, og det var en af vores bedste madoplevelser på ferien.

Link til Black Remedy’s hjemmeside

7 Portes – en horribel fødselsdagsmiddag

Det var desværre ikke al mad, der var lige lækker i Barcelona, og jeg bliver derfor nødt til at dele denne oplevelse med jer – selvom den er negativ.

Til skræk og advarsel…

På Georges 30 års fødselsdag ville fødselsdagsbarnet gerne ud at spise spansk paella, og vi havde fået anbefalet restaurant 7 Portes. Efter at have læst en masse gode anmeldelser på både TripAdvisor og Google Business, besluttede vi os for at reservere bord til om aftenen. I bemærkningsfeltet på hjemmesiden skrev vi, at George havde fødselsdag.

Vi ankom til restauranten og blev mødt af en tjener i døren, der viste os ind. Her gik vi hen til skranken, og pigen bag fandt vores reservation frem og viste os hen til bordet. Selve indretningen af stedet var hyggeligt og romantisk, og vi havde høje forventninger.

En tjener kom hen til vores bord, og uden nogen form for hilsen eller smil spurgte han blot, om vi var klar til at bestille. George bestilte en seafood og kød-paella, mens jeg bestilte ratatouille, da jeg ikke så godt kan lide skaldyr.

Efter lidt tid kom vores mad, og tjeneren tog vores tallerkener og begyndte at servere paellaen ligeligt til os begge – igen uden hverken ord eller smil. Jeg nåede slet ikke at fortælle ham, at jeg ikke var interesseret i maden, før han havde hældt op og endda placeret den største af rejerne på toppen af min tallerken!

Min ratatouille kom også, og der var bestemt ikke sparet på olien. Grøntsagerne svømmede vitterligt rundt i olie, og retten var ikke særlig varm, bare lunken. Jeg var langt fra begejstret!

George tog sin første bid af paellaen og skar ansigt. Det var utrolig salt, og der var en gennembrydende smag af gammel fisk. Det smagte, som om retten havde simret for længe, og han kunne ikke smage forskel på, om det var kylling, han tyggede på, eller om det var fisk. Hverken George eller jeg kunne spise op, og vi havde det ret dårligt med at levne så meget af maden.

Jeg fik fat i en tjener og spurgte ind til min ret. Hvorfor var der så meget olie i? Han meddelte blot, at sådan skulle retten være, men da jeg fortalte, at jeg på ingen måde kunne spise den, valgte han heldigvis at fjerne beløbet fra den samlede regning.

FlødeskumPå et tidspunkt lagde vi mærke til, at pianisten på restauranten var begyndt at spille “happy birthday to you”, og vi fandt ud af, at det var målrettet George. Vores tjener kom ind med en tallerken flødeskum med et lys på toppen. Hertil gav han os to skeer, så vi kunne spise “kagen”.

Vi gravede ind i flødeskummet for at finde frem til, hvilken kage eller is der lå gemt under, men til vores store skuffelse og overraskelse var det ren og skær flødeskum. Det, syntes vi godt nok, var en underlig dessert at tilbyde fødselsdagsbarnet, som endda fyldte 30 år: en tallerken flødeskum fra dåse!

Lad os bare sige, at vi aldrig kommer igen, og det absolut heller ikke er et sted, jeg vil råde andre at tage forbi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here