Top 3: Denver og Colorado

1455
Maroon Bells, Colorado

Vejret i Danmark kan ofte være overskyet, blæsende og regnfyldt. Jeg er helt sikkert ikke den eneste i landet, som er frustreret over manglen på sol.

Fordi jeg er født og opvokset i lille, flade Danmark, hvor det regner i gennemsnit hver anden dag, var det en kæmpe stor oplevelse at komme til Denver i USA.

Denvers smukke natur og dejlige vejr

Denver føltes på mange måder som et andet hjem for mig, fordi jeg rejste så meget dertil. Jeg boede der i sammenlagt seks måneder fordelt over halvandet år. George læste sin kandidat der, mens vi lærte hinanden rigtigt at kende, så jeg nåede også at se og opleve meget af både byen Denver og staten Colorado.

Denver højhuse

Selvom det var en kold februar måned, jeg første gang holdt ferie i Denver, så var himlen blå, og solen skinnede hver dag. Vejret og naturen var helt fantastisk sammenlignet med Danmark. Og med en højde på 1,6 km over havets overflade, kunne jeg godt mærke det på vejrtrækningen, når jeg anstrengte mig.

Colorado med sneklædte bjerge

Colorado bød på flot natur og smukke udsigter, som jeg fik æren af at opleve meget af. Derfor ønsker jeg at dele mine tre bedste oplevelser med dig, så du måske kan få inspiration til din næste rejse.

1. Mount Evans

Colorado er kendt for sine sneklædte bjerge; the Rocky Mountains. Det højeste bjerg i staten er 4,4 kilometer højt, hvilket svarer til 14.440 fod. Der findes en del bjerge, som overstiger 14.000 fod; de såkaldte ”fourteeners”, hvor Mount Evans også hører til med sine 14.271 fod (4,3 km.).

Mount Evans er ikke det højeste bjerg i Colorado, men i stedet kan det prale med at have den højeste asfalterede vej i Nordamerika. Du kan næsten køre hele vejen op til toppen, men vejen er kun åben om sommeren, da vejret deroppe kan være noget barskt.

Inden man begynder den lange tur op ad bjergvejen, der slanger sig i store sving hele vejen op, skal man betale en lille afgift. Der findes et informationscenter, hvor du betaler, inden du kan køre videre. Pengene går til vedligeholdelse af vejene, rengøring af de offentlige toiletter samt for patruljering af parkområderne. Det koster omkring 15 dollars, og det er alle pengene værd.

Den smukke vej mod toppen

Vejen op til toppen er utrolig smuk. Der er flot natur og et rigt dyreliv, og jeg fik den ultimative oplevelse ved at få lov at sidde på passagersædet og tage billeder af det hele. Du vil med stor sandsynlighed støde på et eller andet dyr – enten på vejen op eller ned igen. Vi var så heldige at se både bjerggeder, jordegern og nuttede murmeldyr, men du kan rent faktisk risikere også at møde bjørne eller pumaer.

Udsigt til the Rocky Mountains i Colorado

Jeg besøgte Mount Evans to gange, mens jeg var i Denver. Begge gange var fantastiske oplevelser, men der var forskel på vejret og udsigten. I juni 2017 var der langt mere sne på toppen, mens juli 2016 bød på sol og grønne områder.

Mount Evans fra toppen

Mount Evans bjergtoppe med sne på

Når man stille og roligt kører op mod toppen, mærker man den store luftforskel. Det bliver svært at trække vejret, og man får propper i ørene. Jeg fik faktisk hovedpine og måtte sætte mig ned, da vi steg ud af bilen for at påbegynde klatringen det sidste stykke. Efter et minuts tid havde jeg dog vænnet mig til den tynde luft og kunne gå resten af vejen.

En udsigt, der gør dig mundlam

Man parkerer bilen på en stor parkeringsplads og langs den sidste del af vejen, hvorefter man må gå resten af vejen. Der er anlagt en sti, men det er meget klipper og løse sten, så man skal passe på. Vi så dog både forældre med deres små børn, ældre mennesker og hunde i snor, og hvis de kan klatre hele vejen, kan de fleste også. Man skal være opmærksom på, at det er meget glat og usikkert, når der ligger sne. Det oplevede vi den ene gang, og man kan hurtigt falde på rumpen.

På toppen af Mount Evans kan man godt komme ud for at blive helt mundlam. Udsigten er nemlig fuldstændig betagende, og selvom du selvfølgelig skal forevige øjeblikket med et hav af billeder, så husk også at nyde det uden hverken smartphones eller kameraer. Verden ligger bogstaveligt talt for dine fødder, og du befinder dig langt over de fleste skyer. Jeg vil lade billederne tale for sig selv – men du skal vide, at de langt fra kan måle sig med den sande oplevelse.

På toppen af bjerget

Summit of Mount Evans

Lykkeligt kærestepar på toppen af Mount Evans

I can see for miles

2. Maroon Bells og Aspen

På min fødselsdag sidste år var jeg i USA, og George havde som en overraskelse planlagt en helt speciel tur. Han fortalte, at vi skulle overnatte et sted, så jeg pakkede en taske med ekstra tøj og andre nødvendigheder.

Turen viste sig at gå til Aspen; en lille by i Colorado, som er et meget populært skisportssted om vinteren. Her skulle vi bo på et rigtig hyggeligt hotel, der både havde jacuzzi og opvarmet swimmingpool udenfor.

Udendørs swimmingpool på hotellet i Aspen

Det er først i slutningen af november, at skisæsonen så småt starter, så vi var der for tidligt til at overvære dette. Flere steder lå der ikke rigtig sne, men selve bymidten i Aspen er utrolig hyggelig og fin. Der er flere områder, man kan gå ture og opleve flot natur, så det er bestemt ikke kedeligt i Aspen uden for sæson.

Maroon Bells, bjerge og søer

Hvordan Maroon Bells har fået sit navn

På den første dag, vi var der, var det min fødselsdag, så der var vi ude at spise og gå rundt i Aspen. Dagen efter tjekkede vi ud fra hotellet og kørte mod Maroon Bells. Maroon Bells er to bjergtoppe. Foran ligger en stor sø (Maroon Lake), som bjerget spejler sig i, og det siges at være det mest fotograferede syn i hele Nordamerika. Navnet har bjergtoppene fået, da formen minder om klokker (bells), og farven er rød-brun (maroon).

Maroon Bells, Colorado

Den mest fotograferede sø i Nordamerika

Vi kørte derudad, og da vi nærmede os, begyndte vi at kunne ane spidsen af bjergtoppene. De kom mere og mere til syne, jo længere vi kørte, indtil de til sidst var fuldt åbenbaret. Det var langt fra et skuffende syn.

Vi parkerede bilen på den store parkeringsplads og begyndte derefter at begive os hen ad vandrestierne. Vi gik ned til den store sø, som lå for foden af bjergene. Det var helt fantastisk at se den smukke spejling i vandet, og de besøgende skiftedes til at stille sig foran søen og bjergene for at få taget billeder.

En bro, der krydser vandfald ved Maroon Bells

Foruden det smukke syn med søen og bjergtoppene, så kan man faktisk begive sig ud på en længere vandretur forbi søen og hen mod bjergene. Husk blot vand, solcreme og gode sko. Selvom vi var der i november måned, så var det faktisk ret varmt, da solen stod højt på himlen og varmede os ovenfra. Vi gik over en lille bro, der krydsede det klareste vand, hvor en mand stod og fiskede. Vi fortsatte hen ad stien, som begyndte at skråne opad mod bjerget med træer på begge sider. Det var en hyggelig vandretur, som førte os igennem skov og floder.

3. Lilly Lake i Estes Park

På tredjepladsen har jeg valgt den smukke sø Lilly Lake, der ligger øst for nationalparken Rocky Mountain National Park. Både søen og nationalparken ligger i Estes Park, som er en lille by i Colorado. Vi tog faktisk aldrig i nationalparken, selvom det er en stor og flot park med masser at se. Den oplevelse har vi til gode, når vi en anden god gang er på besøg i Colorado igen.

Estes Park i Colorado

Et rigt dyreliv

Estes Park og nationalparken har både et rigt naturliv og store områder med vild natur. Vi fik en lille bid af naturlivet at se, da vi kørte igennem Estes Park mod Lilly Lake. Midt på vejen måtte vi nemlig stoppe op, da en flok elge eller hjorte besluttede sig for at krydse vejen. I vejsiden lå flere af de store dyr og dasede i solen. Det var noget af et syn!

Elge krydser vejen

På trods af, at de fleste mennesker, der tager til den lille by, kommer for at besøge nationalparken, så var Lilly Lake langt fra skuffende. Området havde meget at byde på – især hvis man har mod på og lyst til at vandre opad i stedet for rundt om søen. Der er vandrestier hele vejen rundt, som er for store som små. Mange kommer især for at lufte hunden eller tage en rask gåtur med familien, men vi kom for at se udsigten fra det nærvedliggende bjerg.

En fantastisk vandretur med frokost på bjergtoppen

Da vi ankom til søen, tog vi vores tasker med mad og vand og begyndte at vandre. Der er en sti rundt om hele søen, men man kan blot gå uden for stien enkelt og nemt. Vi valgte ikke den lette vej, men travede og halvklatrede i stedet op ad den nærvedliggende bjergside. Idéen var at nå op på bjergtoppen for at komme til at se udsigten oppefra ud over vandet. Det er ikke utrolig svært at vandre opad, men man skal stadig være forsigtig, da der kan være løse sten og huller op ad klipperne.

Lilly Lake i Estes Park i Colorado

Vi vandrede langsomt og sikkert op ad klippeskråningen, indtil vi nåede toppen. Øverst oppe er man hele 2,8 kilometer over havets overflade. Det tog næsten en hel time at nå til vejs ende, men det var det hele værd. Da vi nåede toppen af bjerget, satte vi os ned og betragtede den smukke udsigt, mens vi spiste vores medbragte frokost. Denne tur kan virkelig anbefales!

Udsigten over Lilly Lake fra toppen af bjerget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here